Categorieën
Design

Spiegel ophangen zonder te boren

Spiegel ophangen zonder te boren? De trend voor grote spiegels is op dit moment ongetwijfeld groot en wordt steeds groter. Ophangen aan een touwtje of spijker?

Dat is geen optie. Je moet ervoor zorgen dat je het gewicht van de zware spiegel gelijkmatig verdeelt wanneer je hem met muurhaken aan de muur hangt. Wil je een strakkere look voor je spiegel? Als dat zo is, probeer dan deze eenvoudige doe-het-zelf-tricks of the trade.

Met alleen lijm en dubbelzijdig plakband kun je je spiegel ophangen zonder in de muur te hoeven boren.

Zware spiegel ophangen met tape en lijm

Je spiegel ophangen zonder te boren? Je spiegel ophangen zonder te boren lijkt misschien een onmogelijke opgave. Maar met behulp van de juiste materialen hang je je spiegel eenvoudig op zonder schade aan de muur.

Grote spiegels ophangen is moeilijk – ze kunnen immers meer dan 36 kilogram wegen of meer dan 2 vierkante meter breed zijn. Maar als u gieken, draadhangers en ander gedoe wilt vermijden, is deze bevestigingsmethode voldoende.

Bij gigantische spiegels is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld. Dit kan beter met lijm & tape dan met schroeven & haken of spijkers wat dat betreft.

Hang een spiegel op zonder te boren in 6 eenvoudige stappen

Heb je een spiegel met een metalen achterkant, bijvoorbeeld tussen de ramen in je keuken, in de gang of in een badkamer, dan kan lijm in sommige gevallen een geschikte bevestigingsmethode zijn.

Je kunt je spiegel ophangen met een speciale kit, met lijm of met dubbelzijdig plakband. Onze montagekit bestaat uit een supersterke en makkelijk te gebruiken lijm van FIX-IN en stukjes tape. Je kunt deze zowel op droge luchtige plekken als natte ruimtes gebruiken.

Je hoeft je spiegel dus niet in de muur te boren, plaats hem gewoon tussen twee stukken triplex en gebruik lijm. Hier is een handleiding over hoe u dit kunt doen:

Stap 1: Zorg voor een schone, droge en stofvrije ondergrond

Zorg om te beginnen dat de ondergrond goed droog is en vrij van stof en vet. We raden aan om producten te gebruiken die bedoeld zijn voor delicate oppervlakken – die met siliconen moeten worden vermeden omdat ze meer kwaad dan goed doen.

Bovendien raden we aan om een testpleister op een klein deel uit te voeren voordat u een product op de hele muur aanbrengt. En nog een ding: gebruik gipsplaat alleen op een volledig droog oppervlak.

Stap 2: Bepaal de exacte locatie

Om het plakken gemakkelijk te maken, kun je de hoeken van de spiegel markeren met een potlood. Dit geeft aan waar de spiegel moet worden geplakt en zorgt ervoor dat alles veel soepeler gaat.

Stap 3: Breng de lijm aan

Breng lijm aan in stroken van 2-3 mm over een ruimte van 10 cm, laat voldoende ruimte over om lucht tussen de banen te laten stromen. Zorg ervoor dat u een kitspuit gebruikt als u wilt dat het werk goed wordt gedaan. Gebruik geen lijmstippen en zorg voor een gelijkmatige druk.

Iedereen gebruikt een andere hoeveelheid lijm, afhankelijk van het gewicht per vierkante meter van de spiegel. Volg hiervoor de instructies op de meegeleverde lijm. Op een spiegel met SAFE of SAFE+ folie moet een activator worden aangebracht.

Stap 4: Breng de dubbelzijdige tape aan

Ten eerste, waarom niet gewoon lijmen? Het gebruik van tape helpt de spiegel op zijn plaats te houden terwijl de lijm opdroogt.

Het is beter om de tape in kleinere stukken te verdelen dan één grote strook aan te brengen. We raden ten minste 10 kleinere stukken aan om ervoor te zorgen dat deze stevig vastzit en alle randen van de spiegel bedekt.

Stap 5: Plaats de spiegel

Heb je de lijm aangebracht en over de zijkanten van de spiegel gevouwen? Dan kun je hem aan je muur plakken. Druk de lijm stevig en gelijkmatig aan. U kunt een waterpas gebruiken om te controleren of de spiegel recht staat. Laat de lijm na het plakken een paar minuten drogen, dus wacht niet te lang!

Stap 6: De puntjes op de i

De laatste stap voor een onberispelijke spiegel is om hem af te vegen met wat heet water en een druppel afwasmiddel op een microvezeldoek. Nog meer spiegeltips? Meer info over hoe je je spiegel het beste kunt schoonmaken vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.