Categorieën
Hobby en Vrijetijd

Diamond Painting Lakken? Hoe doe je dat precies

Kan je een diamond painting lakken?

Het antwoord is ja! Een diamond painting schilderij kan je prima lakken om de kwaliteit te beschermen. Wanneer je een diamond painting schilderij lakt komt er een bescherm laag over de diamond painting steentjes heen.

Deze lak laag wordt gebruikt om de kwaliteit van het schilderij in stand te houden. Het probleem met een diamond painting laken is dat ze vaak niet goed genoeg zijn, waardoor de kleur er onder leidt. Zorg dus voor de juiste lak.

Het lakken van een diamond painting, behoudt de juiste kleuren, het werkt zo wel bij vierkante steentjes als ronde diamond painting steentjes en elk merken diamond painting.

Wat is blanke lak?

Blanke lak is een soort lak die speciaal is samengesteld voor gebruik op houten meubelen en schilderijen. Het wordt gewoonlijk in twee lagen aangebracht, hoewel sommige fabrikanten drie lagen aanbevelen.

Voordelen van het lakken van je diamond painting schilderij

Er zijn een behoorlijk aantal voordelen van het lakken van een diamond painting schilderij.

Zo vormt het een bescherming tegen kleurverandering, bescherming tegen vevorming door UV-straling, Je kan het schilderij buitenhangen want de lag laag beschermd tegen weersomstandigheden en het schilderij zal nog meer schitteren door de laklaag. We gaan hier onder dieper in op deze zaken.

Bescherming tegen kleurveranderingen

Een lag laag op je diamond painting schilderij beschermd  tegen kleur veranderingen.Door de extra laag die je aanbrengtt zal de kleur niet zo snel veranderen.

Diamond painting steentjes zijn gemaakt van acryl en hoe ouder acryl, hoe minder de kleur wordt. Door jouw diamond painting schilderij te lakken blijven de verschillende kleuren van het schilderij helemaal in takt.

Bescherming tegen vervorming door UV-stralingen

Door de UV-stralingen op jouw diamond painting schilderij kan jouw schilderij kleur kwaliteit verliezen. Daarnaast kan het schilderij canvas door de warmte van de zon gaan buigen. Door een lak laag aan te brengen op het schilderij bescherm je jouw stukje kunst tegen deze soorten kwaliteits verlies.

Het diamond painting schilderij zal nog meer schitteren door de lak laag.

Door een lak laag van bijvoorbeeld hoogglans aan te brengen op jouw diamond painting schilderij zorgt je er voor dat hij meer zal schitteren dan voorheen. Lak glimt meestal en hierdoor valt jouw schilderij nog meer op, vooral als de zon op het schilderij schijnt. Dit geeft een prachtige glans die niemand kan missen.

Je afbeelding van jouw kunstwerk wordt zo nog mooier, het is dus een handige tool om jouw diamond painting schilderij een boost te geven. Samen met de juiste lijst om jouw schilderij is jouw diamond painting schilderij helemaal af.

diamond painting steentjes behandelen met lak

Hoe behandel je jouw diamond painting schilderij met lak

Nu gaan we uitleggen hoe je jouw steentjes goed kan beschermen met een stap voor stap handleiding om jouw diamond painting schilder van een prachtige lak laag te voorzien. 

  1. Zorg er voor dat je de spuitbus goed schut voor gebruik, dit is essensieel voor een goed resultaat
  2. Pak een A4 papiertje en houdt de spijtbus altijd recht op. Test de spuitbus nu eerst op het A4 papier alvorens je het schilderij gaat spuiten.
  3. Houdt altijd een spuitafstand van ongeveer 25 centimeteren
  4. Als je tevreden bent, kan je nu de eerste laag van het schilderij gaan spuiten. Houdt in gedachten dat de bus altijd recht op moet zijn en je ongeveer 25 centimeterer afstand houdt
  5. Breng 2 a 3 lagen aan na wenst, mar zorg er voor dat de lag ongeveer 5 tot 10 minuten kan drogen voor je met de tweede laag begint.
  6. Als je klaar bent laat je het schilderij ongeveer een half uur drogen op een stofvrije en droge plek.

Je hebt nu succesvol het schilderij gelakt! 

Hopelijk vond je deze diamond painting lak artikel handig en leuk! Houdt onze blog in de gaten voor meer hobby tips & tricks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.