Categorieën
Geen categorie

6 tips om de geur van de kattenbak te bestrijden

Kattenbakgeur kan het moeilijkste onderdeel zijn van het leven met een kat. Of je er nu geen last van hebt of niet, het is vernederend als je metgezellen hebt die “kat ruiken”. Aan de andere kant, metgezellen die commentaar geven over het zien, maar niet ruiken, van uw kat voelt ongelooflijk.

6 Tips om de stank van de kattenbak tegen te gaan

Hier zijn enkele fundamentele stappen die u kunt nemen om de geur te bestrijden en u en uw kat blij te houden:

1. Schep de bak elke dag of vaker. Oude plas en ontlasting zal waarschijnlijk niet zo scherp voor u zijn als het nieuwe spul, maar hoe langer het daar blijft, hoe waarschijnlijker het is dat de geur de rest van uw huis zal aantasten. Schep uw kattenbak vroeg en regelmatig om de geur te verminderen.

2. Vervang de kattenbakvulling elke zeven dagen. Ongeacht of u elke keer schept als uw kat de kattenbak gebruikt, u zult er ongetwijfeld een paar missen. En verrassend genoeg gaat een klein beetje op de lange termijn stinken. Om dit te bestrijden, moet u regelmatig de kattenbakvulling eruit gooien, de bak wassen met reinigingsmiddel en warm water (geen alkalische reinigingsmiddelen – geurzouten kunnen de stank verergeren), hem drogen en er nieuwe kattenbakvulling in doen.

3. Vervang de kattenbak eens per jaar. Na verloop van tijd kunnen de pootjes van uw kat en uw schepje kleine putjes maken in de bodem en de zijkanten van uw kattenbak. Deze putjes zijn moeilijker schoon te maken en kunnen stank veroorzaken. Voorkom dit door uw tweedehands kattenbak jaarlijks aan een veilig huis of bergingsbende te geven en een andere bak voor uw kat te halen.

4. Probeer kattenbak ontgeurders. Het gebruik van een beetje geurverdrijver in uw kattenbak kan bijdragen tot een frisser huis. In ieder geval zullen veel katten stoppen met het gebruiken van sterk geurende kattenbakken, dus zorg ervoor dat u een ontgeurder gebruikt die zowel u als uw kat lekker vinden (of één die niet geparfumeerd is). Strooi een beetje van de ontgeurder door de kattenbakvulling elke keer dat u de kattenbak schept.

5.  Ontdek een merk kattenbakvulling dat u (en uw kat) het lekkerst vinden ruiken. Probeer eens een andere kattenbakvulling te gebruiken in elke kattenbak in uw huis en kijk (a) welke kattenbakvulling uw kat lekker vindt en (b) welke kattenbakvulling de geur het beste onder controle houdt. (Lees meer over het opzetten van een kattenbakvulling cafetaria.) Het zou heel goed kunnen dat u en uw kat praktisch gezien een kattenbakvulling neiging delen.

6. Houd de kattenbak in een zeer goed geventileerde regio. Misschien wel de grootste vergissing die kattenverzorgers kunnen maken is de kattenbak in een minuscule, saaie en overdekte ruimte te zetten. Hierdoor kan de geur zich eenvoudigweg concentreren. Bovendien, als het ongewenst is voor uw kat om te gebruiken, zal hij zeker ergens anders heen gaan – misschien in het middelpunt van uw bed. Bewaar uw kattenbak op een goed geventileerde plaats waar de geur zich zonder twijfel kan verspreiden en waar voldoende licht en ruimte is voor uw kat om er in te gaan, rond te lopen en er gemakkelijk uit te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.